Fokusskolan

Var ligger Fokusskolan?
Skolan med åk F-9 ligger på Hälsovägen 11 i Ekensberg, Nyköping.

Kostar det något att ha sina barn på Fokusskolan?
Nej, skolgången finansieras av skolpengen från kommunen, så det kostar inget extra.

Hur gör jag för att söka till skolan?
Antingen ringer du till skolan och meddelar att du är intresserad av plats till ditt barn, eller också fyller du i formuläret på Kontakt-sidan så tar skolan kontakt med dig. Nästa steg brukar vara att komma överens om en dag när ni kan komma och ”prova på” hur en skoldag är på vår skola. Det är det bästa sättet att få en liten inblick i hur vi jobbar på Fokusskolan. Det finns även ansökningshandlingar att ladda ned här.

Vad skiljer er från en vanlig kommunal skola?
Vi följer naturligtvis Skolverkets läroplan (Lgr 11) som reglerar all undervisning. Därutöver börjar vi varje morgon med femton minuter morgonsamling. Vi har också trettio minuter kristendomsundervisning i veckan. Denna är sammanslagen med religionsämnet.

Ekensbergs förskola

Var ligger Ekensbergs förskola?
Förskolan ligger på Hälsovägen 6 i Ekensberg, Nyköping.

Hur gör jag för att få en plats för mitt barn på Ekensbergs förskola?
Antingen ringer du till förskolan och meddelar att du är intresserad av plats till ditt barn, eller också fyller du i formuläret på Kontakt-sidan så tar förskolan kontakt med dig. Det finns även ansökningshandlingar att ladda ned här.