Ekensbergs förskola

Förskolan med hjärta för barnet!

När du kommer till oss möter du engagerad och positiv personal som arbetar aktivt för att ditt barns vardag ska vara trygg, lärorik och rolig!

Vår fina förskola ligger vid det natursköna Ekensbergsområdet och vi tillbringar mycket tid i skog och mark. Vi har två avdelningar på förskolan – ”Slottet” för de yngre barnen och ”Borgen” för de äldre. Varje avdelning kan ta emot ca 15 barn. Våra lokaler är ljusa, fräscha och anpassade efter barnens behov.

Vår verksamhet bygger på Lpfö-98 som är vägledande för all personal på förskolan. Ett gott samarbete mellan föräldrar och personal, där vi kan mötas kring barnet, är av stor betydelse för oss.

Vi arbetar utifrån en kristen värdegrund vilket innebär att vi arbetar medvetet för att varje barn ska känna sig trygg, uppskattad och värdefull samt att själv bli generös och omtänksam. Det tränar vi på i våra dagliga rutiner och i våra gemensamma samlingar. Barn är unika och vår strävan är att varje barn även ska känna det! Vi har tydliga rutiner för att skapa trygghet och lugn och ro i barnens vardag.

Så här ser en dag ut hos oss:
Förskolan öppnar
Frukost
8.00 Fri lek
9.30 Samling
9.45 Frukt
10.00 Vi går ut
11.15 Lunch
12.00 De yngsta sover, de äldre vilar
12.30 Fri lek
14.30 Mellanmål
15.00 Vi leker ute eller inne
Förskolan stänger

Välkommen att boka ett besök hos oss!

Vi som jobbar på förskolan:
Avdelning Slottet
Julia Blixt, förskollärare
Lisa Langö, förskollärare
Linnea Linder

Avdelning Borgen
Anna Öberg, förskollärare
Annette Hagsell, barnskötare
Elin Lindgren, barnskötare
Anna Ceder, matservering och resurs

Förskolechef:
Ulla-Mi Rosman
tel: 070-542 77 81
e-post: Ulla-Mi Rosman

Ekensbergs Förskola
tel. 0155-46 63 01 (växel)
avd. Slottet SMS: 076-313 03 52
avd. Borgen SMS: 076-313 03 82
e-post: Ekensbergs förskola

Ansökningshandlingar kan du ladda ner här.